Werkvestje Saartje

Werkvestje Saartje: een kort vestje met korte mouwen

Het origineel van vestje Saartje is een werkvest wat we vonden bij een verkoping. Dat vest is waarschijnlijk gebreid door verschillende mensen. Niet alleen de voorpanden waren verschillend in lengte en breedte, ook de mouwen waren op twee manieren gebreid.

Dergelijke vestjes werden gedragen tijdens 'het werk' - over het jak - als het wat frisser was. We hebben ons laten vertellen dat er ook dames waren die zo'n vest droegen in plaats van een jak. We kunnen ons daar wel wat bij voorstellen. Een vestje met (heel veel) rek zit veel comfortabeler dan een stijf jak.

Aan de verschillende delen hebben we wat 'gedaan' en het vestje Saartje is hiervan het resultaat. Een lekker vestje - met korte mouw -  om even aan te schieten over een topje, jurk of t-shirt.

Door de gebruikte steek rekt het vest mee. Dit patroon is geschikt voor de nog-niet-zo-ervaren-breister.

Vestje Saartje wordt heen en weer gebreid op breinaalden met knop of een rondbreinaald. Het patroon geeft zowel de beschrijving voor het breien in delen (losse panden) als voor het aan elkaar breien van de panden.

Pakketten bevatten voldoende wol voor een kort vestje plus patroon. Wil je het vestje langer maken? Neem dan even contact op via mail of telefoon voor extra garen.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Beschrijving in maat 38/40, 42/44 en 46/48

Materiaal: LangYarns Supersoxx-6 (75% wol, 25% polyamide), wasbaar op 40C in de wasmachine.

 

 

 

  • Werkvestje Saartje
    Werkvestje Saartje

    Het origineel van vestje Saartje is een werkvest wat we vonden bij een verkoping. Dat vest is waarschijnlijk gebreid door verschillende mensen. Niet alleen de voorpanden waren verschillend in lengte en breedte, ook de mouwen waren…

    € 36,00
© 2014 - 2024 Blij-dat-ik-brei.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel