Werkvestje Saartje

Artikel 1 van 1
€ 36,00 (inclusief btw)

Het origineel van vestje Saartje is een werkvest wat we vonden bij een verkoping. Dat vest is waarschijnlijk gebreid door verschillende mensen. Niet alleen de voorpanden waren verschillend in lengte en breedte, ook de mouwen waren op twee manieren gebreid.

Dergelijke vestjes werden gedragen tijdens 'het werk' - over het jak - als het wat frisser was. We hebben ons laten vertellen dat er ook dames waren die zo'n vest droegen in plaats van een jak. We kunnen ons daar wel wat bij voorstellen. Een vestje met (heel veel) rek zit veel comfortabeler dan een stijf jak.

Aan de verschillende delen hebben we wat 'gedaan' en het vestje Saartje is hiervan het resultaat. Een lekker vestje - met korte mouw -  om even aan te schieten over een topje, jurk of t-shirt.

Door de gebruikte steek rekt het vest mee. Dit patroon is geschikt voor de nog-niet-zo-ervaren-breister.

Vestje Saartje wordt heen en weer gebreid op breinaalden met knop of een rondbreinaald. Het patroon geeft zowel de beschrijving voor het breien in delen (losse panden) als voor het aan elkaar breien van de panden. Beschreven in de maten 38/40, 42/44 en 46/48.

 

 

© 2014 - 2024 Blij-dat-ik-brei.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel