Workshop Portugees breien - 18 april 2020 10.00 - 12.00 uur (verzet naar 12 september!)

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 29,95 (inclusief btw)

Deze workshop is verzet naar zaterdag 12 september 2020!

De basis : Bij deze manier van breien ligt de draad rond je nek of over een speciale breipin die je vastspeldt op je linkerschouder. De werkdraad gaat over je rechter middelvinger. Hierdoor creëer je een soort hefboom effect, wat zorgt voor een gelijkmatige draadspanning. Met je rechterhand steek je de naald in de volgende steek en je slaat de draad over de naald met een beweging van je linkerduim. Doordat de draad zich aan de voorkant van je werk bevindt, brei je je rechte steken iets anders dan je gewend bent en zijn de averechte steken ineens erg snel en gemakkelijk. Dat is ook de reden waarom men bij Portugees breien liever averecht breit! Het grote voordeel van deze manier van breien is het feit dat het minder belastend is voor je nek en schouders. Echt een aanrader voor mensen met nek-, schouder- en armklachten! 

Tijdens deze workshop leer je de basis van het Portugees breien. We gaan leren opzetten, ribbels breien (zowel alle nld recht, als alle nld averecht), een stukje tricot breien, meerderen en minderen en als laatste natuurlijk afkanten.  

Nodig voor deze workshop: Een paar rondbreinaalden of sokbreinaalden van 3 – 3,5mm. 

De breipin en wat restjes wol om mee te oefenen worden tijdens de workshop uitgedeeld. 

Natuurlijk zorgen we weer voor koffie, thee en lekkers.

 

Het is wel handig om geen tere kledingstukken te dragen, zoals bijvoorbeeld een zijde bloesje, omdat je er een breipin in moet steken (of je kiest ervoor de draad om je nek te leggen, dat kan uiteraard ook). Er zijn wel magnetische breipinnen op de markt, maar die zijn vrij prijzig en worden daarom niet in deze workshop gebruikt.  

© 2014 - 2021 Blij-dat-ik-brei.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel